Een moment…

IM Piet van Assema (78)

Ons bereikte het verdrietige bericht dat zondag 22 januari jl. Piet van Assema (78) is overleden. Piet was jarenlang de grote drijvende kracht achter de kortebaandraverij van Assendelft. Onder zijn voorzitterschap verhuisde het toneel van de Zaanse Harddraverijvereniging in 1988 van Zaandam naar de Dorpsstraat in het lintdorp. In 2008 trad Piet eveneens toe tot het bestuur van de Kortebaanbond, waar hij tot en met 2016 deel van zou uitmaken. Het Wapen van Assendelft werd met ingang van 2008 bijna vanzelf ook de thuisbasis van de Bond, want jarenlang werden onder toeziend oog van Piet hier de jaarvergaderingen gehouden. Piet worstelde de laatste jaren met zijn gezondheid. Op 14 mei 2022 werd hij, voorafgaand aan de harddraverij in Assendelft (na de coronacrisis terug van weggeweest op een nieuwe locatie), benoemd tot erelid van de Harddraverijvereniging Assendelft. Burgemeester Jan Hamming van Zaanstad en voorzitter Rik Jansen van Assendelft zetten Piet en zijn vrouw op gepaste wijze in het zonnetje.