Een moment…

Piet van Assema erelid Assendelft

Op de zeer geslaagde nieuwe locatie van Assendelft vond zaterdag 14 mei de seizoensopening 2022 plaats. Burgemeester Jan Hamming van Zaanstad was ter plaatse om de bijschrijving in de inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland te ondertekenen, om de kortebaan officieel te openen maar óók als eerbetoon aan Piet van Assema, die al weer een aantal jaren geleden afzwaaide als de grote motor van Assendelft en als bestuurslid van de Kortebaanbond. Piet was speciaal voor de gelegenheid met zijn partner naar Assendelft gehaald, omdat het bestuur van de nieuwe Harddraverijvereniging Assendelft het tijd vond om Piet tot erelid te benoemen. Zoals voorzitter Rik Jansen in zijn toespraak memoreerde: “Piet, zonder jou hadden wij hier allemaal nooit gestaan.” Bij de kleine plechtigheid was ook een delegatie van de Rotaryclub Zaanstad aanwezig, waar Piet van Assema zoveel jaar de drijvende kracht achter de draverij is geweest. Piet kreeg een fraai certificaat overhandigd: een verdiend eerbetoon aan een van de markantste voorvechters die de kortebaan in decennia heeft gekend.