Een moment…

Hoe werkt wedden?

Wedden op paarden is mogelijk met kleine bedragen en is ook voor beginners aantrekkelijk. Wie (wat) geld heeft ingezet op een of meer paarden, zal merken dat de koers enorm aan spanning wint. Dit zijn de verschillende soorten weddenschappen die bij de totalisator op de baan, bij wedkantoren en ook via internet bij wedorganisatie ZEturf kunnen worden afgesloten. Om online te spelen moet tevoren een account worden aangemaakt. Daarvoor moet wettelijk een aantal stappen worden doorlopen. Zie hiervoor de registratiepagina van ZEturf.

Winnend
Voorspel welk paard de eindoverwinning behaalt. Inzet vanaf € 1,- (speelbaar in omloop 1 t/m 4).

Plaats
Voorspel welk paard bij de beste 3 eindigt (of bij de beste 2, als u in de 3e of 4e omloop speelt). Inzet vanaf € 1,- (speelbaar in omloop 1 t/m 4).

Duo*
Voorspel voor het begin van de 1e omloop welke paarden in de finale 1e en 2e worden, in de juiste volgorde. Inzet vanaf € 0,50.

Trio*
Voorspel voor het begin van de 1e omloop welke paarden aan het eind van de dag 1e, 2e en 3e worden, in de juiste volgorde. Inzet vanaf € 0,50.

* N.B. Dit spel kan niét worden gespeeld als voor de kortebaan 14 of minder paarden zijn ingeschreven.

Winscore
Voorspel voor de hele 1e omloop welke paarden hun ritten winnen, dus doorgaan naar de 2e omloop. Wie de meeste ritten goed heeft voorspeld wint de prijzenpot (bij meerdere winnaars wordt deze verdeeld). Inzet vanaf € 2,- per winscoreformulier (deze liggen bij de kassa’s).

Winscore snelspel
Geen idee welke paarden de beste kansen hebben? Kies dan voor het SnelSpel: de computer berekent welke paarden de grootste kans hebben hun ritten te winnen, op basis van hun ranking scores en wat anderen spelen. Dé manier om slim gebruik te maken van de kennis van meer ervaren spelers. Speltickets van €2, €4, €8, €16 én €32 (hoe hoger de inzet, des te meer combinaties en winstkansen).

Een meer gedetailleerde speluitleg kunt u krijgen bij de totalisatorkassa’s of op de website van de officiële totalisatororganisatie Zeturf.nl.