Een moment…

KB Middenbeemster naar zondag 9 juni, terug op de gouwe ouwe plek

Het bestuur van de Stichting Beemster Gemeenschap kon wel eens een meesterzet hebben gedaan. De kortebaandraverij van Middenbeemster stond dit jaar op een bijzonder ongelukkige plek in de kortebaankalender, ingeklemd tussen Stompwijk en het Nederlands Kampioenschap in Voorschoten. Het zou een enorme uitdaging worden tussen dat geweld een goed deelnemersveld te trekken. De organisatie is daarom in het ruime gat gesprongen tussen 1 juni (Hoofddorp) en 21 juni (Sassenheim). Terwijl er tussen die twee anders drie weken voorbij zouden gaan zonder kortebaan, verplaatst Middenbeemster zijn draverij naar –nota bene– zondag 9 juni. Geen concurrentie van andere kortebanen, en ook niet van de langebaan. En, als kers op de taart, gaat de kortebaan hiermee terug naar de vertrouwde centrumlocatie waar tot en met 2019 altijd werd gekoerst. Dat betekent als vanouds verkeersregelaars die moeten toezien op de veiligheid van het stalterrein, en de paardentrailers gezellig tussen de fietsen van bezoekers op de lommerrijke parkeerplaats aan vier zijden van de kruising Rijperweg-Middenweg.