Een moment…

Cees Hetteling (75) overleden

Paardenman en -trainer in hart en nieren Cees Hetteling is 23 januari jl. na een ziekbed van enkele maanden toch nog onverwacht overleden. Cees vierde tijdens zijn lange carrière in de paardensport vele triomfen vanaf zijn entrainement in Groenveld bij Schagen, maar was al vanaf zijn achtste vrijwel altijd tussen de paarden te vinden. De laatste decennia was hij vooral ook op de kortebaan bijzonder succesvol. Onder meer met rijder Ruud Pools vormde Hetteling een hechte eenheid. Een van de succesvolste kortebaners was ongetwijfeld Donate Groenhof. Deze merrie won maar liefst 9 kortebanen, waarvan vijf keer met Pools op de sulky (ook Jaap van Rijn (2x), John Dekker en Wim van der Mespel stuurden haar naar kortebaanzeges). Cees Hetteling werd 75 jaar. Hij is maandag 29 januari onder grote belangstelling van familie, vrienden en collega’s uit de drafsport begraven in Tuitjenhorn.

Ruud Ramler schreef in het Noordhollands Dagblad een ‘in memoriam’ voor Cees Hetteling.

Cees Hetteling begeleidt Ruud Pools terug naar het stalterrein (foto: Maartje Brakenhoff).