Een moment…

KB-seizoen van een kwart miljoen!

In 2023 is een recordbedrag aan prijzengeld en premies uitgekeerd aan de deelnemers van kortebaandraverijen. Meer dan een kwart miljoen euro in 26 kortebanen, ofwel bijna € 10.000 per koers. De vrijwilligersorganisaties die de kortebanen mogelijk maken zijn gemotiveerd om u in 2024 nóg meer reden te geven aan de start te verschijnen. Geen wonder, want ook in aantal toeschouwers blijft de kortebaan maar groeien en groeien.

De reiskostenvergoedingen liepen in 2023 uiteen van € 100 tot maar liefst € 350 per paard (gemiddeld € 132) per kortebaan. De totaal uitgekeerde winsom bedroeg bijna € 148.000. Daarbuiten is voor nog eens bijna € 35.000 aan bonussen en premies uitgekeerd, waarmee de totale investering in de kortebaansport op meer dan een kwart miljoen euro uitkomt. Bovendien stelt de kortebaan ook nog een kleine € 3.000 aan fokpremies beschikbaar (een bedrag dat mogelijk door de ledenvergadering van 28 november a.s. nog wordt verhoogd).

Voor 2024 zijn de ambities er niet minder om. We zijn er zeker van dat de 26 KB-besturen in Nederland er weer alles aan gaan doen om deelname aan het circuit zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Dat het aantal kortebaners nog beperkt is ten opzichte van de periode vóór corona, is een extra motivatie om er alles aan te doen meer eigenaren en trainers te prikkelen om hun paarden op de kortebaan te proberen. Aantrekkelijke vergoedingen, mooie dotaties én goede kansen maken het ook in 2024 beslist weer de moeite waard.

Foto: Leo Tillmans