Een moment…

Caroline Aalbers wint in ’t Zand en is de nieuwe kampioen kortebaanpikeur

Maandag 9 oktober moest op de Keinsmerweg in ’t Zand de beslissing vallen in de kampioensklassementen voor de pikeur én de trainer van het jaar 2023. Caroline Aalbers leidde in het pikeursklassement met 4 punten verschil op titelhouder Rick Wester. Als trainer stond ze precies evenveel punten áchter op Johnny Westenbrink, trainer van de paarden van Stal De Groningers. Het bleef spannend tot aan de beslissende omloop, maar door de kortebaan te winnen met Cassidy Byd was de pikeurstitel overtuigend voor Caroline.

De trainerstitel bleef in het hoge noorden, want de paarden van Westenbrink eindigden als 2 en 3 zodat de voorsprong in stand bleef. Het publiek in ’t Zand genoot van een prachtige koers met een aantal snoeiharde ritten. Cassidy Byd versloeg in de finale de bijgelote Candy Blue Chip met Mats Wester. De strijd om het brons werd knap gewonnen door Archange de Jiel, die na een kamprit Southwind Raptor voorbleef. Hampshire F Boko en Coktail Bar pakten het geld voor plaats 5 en 6.

De uitslag en het ritverloop zijn te vinden op de eigen pagina van ’t Zand op deze site, met tevens de statistieken. Verdere informatie over het evenement vindt u op de Facebook-pagina van Kortebaanvereniging “De Volharding”.