Een moment…

Beantwoorde liefde, verantwoorde prestaties

Het maatschappelijk debat over dierenwelzijn richt zich de laatste jaren sterk op de intensieve veehouderij, maar zeker ook op recreatieve en sportieve activiteiten met dieren. De drafsport is hierop geen uitzondering. Er zijn gelukkig goede en strenge richtlijnen voor de omgang met sportpaarden. Dravers zijn gebouwd en geboren om te… draven. Getraind en gemotiveerd om te presteren. En worden in ruil daarvoor gekoesterd, onder medisch toezicht gehouden en professioneel, maar vooral ook liefdevol verzorgd. De organisaties van kortebaandraverijen zijn bewaarders van lokaal cultureel erfgoed, maar ook paardenliefhebbers. Paardenwelzijn staat voorop en is voortdurend onderwerp van reflectie. De kortebaandraverij is niét dieronvriendelijk: een sportpaard is een gezond paard dat het aan niets ontbreekt. De Kortebaanbond heeft de folder Harddraverij en Paardenwelzijn uitgebracht met feitelijke informatie over hoe sport en dierenliefde hand in hand gaan.