Een moment…

Piet Borsboom (89) overleden

Op 21 december jl. is op 89-jarige leeftijd de onvergetelijke Piet Borsboom overleden. Piet, geboren op Duindigt, heeft een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd voor de drafsport, niet alleen jarenlang bij de NDR maar in meer recente jaren als de onvermoeibare, geduldige en vriendelijke vraagbaak naast de totalisatorkassa’s op onze kortebaandraverijen. Veel bezoekers van de kortebaan sluiten maar eens per jaar een weddenschap af en zien in het wedformulier soms een bijna onneembare horde. Piet was er altijd om met engelengeduld uit te leggen dat het zo ingewikkeld niet is, en heeft talloze kortebaanbezoekers geholpen een winnende weddenschap af te sluiten. Piet had een grote voorliefde voor de kortebaan en die liefde was wederzijds. Overal was hij een graag geziene gast. In 2019 heeft het bestuur van de Kortebaanbond Piet Borsboom, die toen al wat minder mobiel begon te worden, geëerd voor zijn tomeloze inzet met de titel ‘Gouden Wedweter van de 21 eeuw’, een titel die hem meer dan toekwam. De uitvaart van Piet heeft op 31 december onder grote belangstelling plaatsgevonden. Wij gedenken hem met warme dankbaarheid.