Een moment…

Jan Kuiper (84) overleden

Heden is bekend geworden dat Jan Kuiper, drijvende kracht van de Purmerendse harddraverijvereniging Prins Bernhard, op 84-jarige leeftijd is overleden. Jan Kuiper leek onsterfelijk als “voorzitter, secretaris en penningmeester” van Purmerend, of zoals hij zichzelf noemde “manusje van alles”. In 2018 ontving hij, ter gelegenheid van de 146e editie van de Purmerendse kortebaan, een welverdiende koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Don Bijl. Kuiper was sinds 2002 betrokken bij de organisatie van de harddraverij en zal herinnerd worden als de ultieme gastheer en kampioen sponsorwerving. Het prijzengeld en de ereprijzen in Purmerend zijn vermaard, met als logisch gevolg altijd een overweldigende belangstelling onder deelnemers. Het bestuur van de Kortebaanbond wenst de familie, naasten en dierbaren van Jan sterkte met het verlies van hun (en ook een beetje óns) icoon.