Een moment…

Weer écht kortebanen!

Eindelijk goed nieuws voor het zwaar getroffen kortebaancircuit. De harddraverijen in Medemblik (20-9) en Enkhuizen (23-9) gaan door. Ook ’t Zand (9-10) heeft groen licht. En er is optimisme over de harddraverij in Lisse (29-9). Helemaal op het einde van het seizoen, is het seizoen dan toch nog begonnen.

Hoewel de benodigde versoepelingen eigenlijk pas 25 september ingaan, heeft burgemeester Frank Streng van Medemblik ontheffing verleend en het bestuur van Harddraverijvereniging Prins Hendrik groen licht gegeven. “Ik zie, ook in het licht van de uitspraken van onze premier gisteren, voldoende aanleiding om als gemeente onze medewerking te verlenen aan dit unieke en cultuurhistorische belangrijke evenement”, aldus de burgemeester.

Dit betekent dat ook die andere belangrijke kortebaandraverij in West-Friesland, die van Enkhuizen, doorgaat. Voorzitter Mark Veen van Enkhuizen: onze twee harddraverijverenigingen hebben de afgelopen maanden veelvuldig contact gehad, en ook de burgemeesters en ambtenaren van Enkhuizen en Medemblik hebben onderling overlegd. “We zijn samen opgetrokken met het idee: als zij draven, dan gaan wij draven. Of allebei niet. We hebben daarbij ook alle medewerking vanuit de bond gekregen, omdat dit altijd zulke goed georganiseerde draverijen zonder problemen zijn”, aldus Veen.

Voor de harddraverij in het Drentse Roden, gepland op 29 september, viel helaas vorige week net te vroeg het doek. De draverijen in Lisse en ’t Zand zijn dankzij de versoepelingen weer mogelijk. In ’t Zand is de vlag inmiddels uit, in Lisse hoopt men snel duidelijkheid te hebben.