Een moment…

Santpoort adopteert KB Emmeloord van 5 augustus

De alternatieve kortebaandraverij van donderdag 05-08 op Emmeloord is geheel geadopteerd door de Harddraverijvereniging Santpoort en Omstreken. Het bestuur is van mening dat de gedwongen annulering van de reguliere kortebaan de feestvreugde niet mag drukken: normaal gesproken zou begin augustus het Dorpsfeest Santpoort worden gevierd, met de draverij als grote publiekstrekker. Gezien de geldende coronabeperkingen heeft men een aangepast feestprogramma ontwikkeld, waarbij de harddraverij –zonder publiek maar mét live verslag– wordt verreden op het gras van Emmeloord. De ZEturf totalisatorwagen komt voor de gelegenheid op 5 augustus speciaal naar Santpoort om de grote schare kortebaanliefhebbers in het jaarlijks omzetrecords schrijvende dorp op zijn wenken te bedienen.

Santpoort: € 5.000 prijzengeld en totalisator in het dorp
De KB Santpoort te Emmeloord is niét (of zeer beperkt) voor publiek toegankelijk en zal dus vooral vanuit Santpoort en elders ’thuis’ moeten worden gevolgd via de live-stream van BES Event Service en via Kortebaandraverijen.nl. De eerste start is om 16.00 uur.

Het prijzengeld van € 5.000 wordt geheel beschikbaar gesteld door het bestuur van Santpoort (€ 2.400 voor de winnaar, € 1.200 voor nr 2, € 600 voor nr 3, € 400 voor nr. 4 en voor de nummers 5/6 ieder € 200). De reiskostenvergoeding bedraagt €80 voor alleen de ongeplaatste paarden

De indrukwekkende reputatie die Santpoort geniet vanwege de altijd zeer hoge totalisatoromzetten, zorgt dat het bestuur de lat ook dit jaar hoog legt. Op het plaatselijke Broekbergenplein, nabij de Aart Aarts Muziektent, staat vanaf 14.00 uur de totalisatorwagen van ZEturf zodat daar gewoon ‘offline’ gewed kan worden. Leden van de harddraverijvereniging wordt op het hart gedrukt hun Drafpas mee te nemen voor een gratis programmaboekje. Niet-leden kunnen daar tegen betaling vanaf 14.00 uur ook een programmaboekje ophalen.