Een moment…

Laatste bolwerk van 2020 is gevallen: ook ’t Zand definitief geannuleerd

De Volharding 1903 nam het besluit vrijdagavond met pijn in het hart, maar ook de kortebaandraverij van van ’t Zand is van de drafkalender geschrapt. ,,Dat is ons eerder alleen tijdens de oorlogsjaren overkomen’’, zegt Hans Ruygrok namens het bestuur in het Noordhollands Dagblad.

,,We hebben er alles aan gedaan om het op 12 oktober toch door te laten gaan’’, verduidelijkt Ruygrok. ,,De kortebaandraverij in ’t Zand bestaat sinds 1903 en er was ons heel veel aangelegen om het ondanks het coronavirus toch door te laten gaan, maar als je kijkt aan welke voorwaarden we moeten voldoen, raakt de aardigheid er af. Uit het overleg met de ambtenaren van de gemeente Schagen bleek dat we als een politie-agent de feestvierders in de gaten moeten houden en zorgen dat ze genoeg afstand van elkaar houden.’’