Een moment…

Kortebaanorganisaties maken samen NK 2020 mogelijk op Duindigt

Door de coronamaatregelen zijn dit jaar alle reguliere kortebaandraverijen afgelast. Een hard gelag voor de liefhebbers van de paardenkoers en de feestelijkheden eromheen, maar vooral ook voor de professionele eigenaren, trainers en rijders. Die zijn door het wegvallen van 26 (!) kortebaandraverijen in het hele land ernstig in hun inkomsten getroffen. De Kortebaanbond heeft dankzij de steun en medewerking van alle kortebaanorganisaties kunnen zorgen dat op zaterdag 29 augustus a.s., in een ‘coronaproof’ omgeving op Renbaan Duindigt in Wassenaar, tóch een met royaal prijzengeld gedoteerde échte kortebaandraverij kan worden verreden: het Nederlands Kampioenschap Kortebaan 2020. Mét publiek, dus wie dat wil kan erbij zijn.

Gezamenlijk initiatief

De Kortebaanbond heeft van haar leden toestemming gekregen een deel van hun jaarcontributie te besteden aan de organisatie en het prijzengeld. Daarnaast hebben Nootdorp, Heemskerk, Purmerend, Santpoort, Stompwijk, Enkhuizen, De Lier, Hoofddorp, Wognum en Venhuizen extra financiële steun toegezegd. Er is € 4.700 prijzengeld beschikbaar, waarvan € 2.250 voor de winnaar.

De draverij wordt verreden op de zandbaan van Duindigt, over de gebruikelijke afstand van 300m. Het enige verschil met de gangbare kortebaandraverijen is dus dat deze niet op de openbare weg wordt gehouden. De horeca ‘Aan de Baan’ is voor bezoekers geopend. Er wordt € 5 entree gevraagd. Weddenschappen kunnen worden afgesloten via de officiële totalisator op de baan en via internet: www.runnerz.nl. Een deel van de wedomzet komt ten goede aan de kortebaan. De koers begint zaterdag 29 augustus om 13.00u. Donderdag 24 september wordt ook de kortebaandraverij van Lisse op de Renbaan Duindigt gehouden. Afhankelijk van het financieel resultaat zal het bondsbestuur bekijken of ook nog een derde, mogelijk dan wel bescheidener, evenement haalbaar is.