Een moment…

Definitieve streep door Roden en Medemblik

Na Purmerend, Enkhuizen, Heemskerk en Hillegom –de eerdere afgelastingen van ná 1 september– hebben ook Roden en (enkele uren later) Medemblik het onvermijdelijke besluit moeten nemen de kortebaan dit jaar te annuleren. Met alleen ’t Zand nog voorzichtig in de race, ziet het er steeds meer naar uit dat de kortebaanliefhebbers het dit jaar moeten doen met de twee kortebaankoersen op Duindigt, zaterdag 29 augustus en donderdag 24 september. De laatste is een verplaatsing van de kortebaan van Lisse, die dus dit jaar in Wassenaar is geprogrammeerd. Wie de trieste balans van de kortebaankalender wil opmaken, vindt hier de oorspronkelijke planning voor 2020.

Op de foto van Maartje Brakenhoff, gemaakt in Roden op 25 september 2019, nemen eigenaresse Anja Jonkman en trainer Mark de Jong de ereprijs in ontvangst voor de overwinning van hun Eliot Charisma op de KB van Roden in 2018. Op het schilderij schittert Lindsey Pegram als de winnende pikeur.