Een moment…

Enkhuizen geannuleerd, Medemblik houdt moed

Het bestuur van Stichting Harddraverij Prins Bernard heeft in overleg De kortebaandraverij in Enkhuizen op donderdag 17 september gaat vanwege de coronacrisis dit jaar niet door. Dat heeft het draverijbestuur unaniem besloten en 26 mei in samenspraak met de gemeente naar buiten gebracht. De draverij van Medemblik op maandag 21 september blijft nog wel op de kalender staan.

Het landelijk verbod op evenementen geldt in principe tot 1 september. “Maar nu is al te voorzien dat een evenement met ruim vijfduizend bezoekers ook daarna niet op een veilige en verantwoorde manier te organiseren is”, aldus voorzitter Mark Veen van de Harddraverijvereniging Enkhuizen en burgemeester Eduard van Zuijlen in een gezamenlijk statement.

In Medemblik blijft de ’Dag der dagen’ voorlopig nog wel op de kalender staan. “Kijk, als de overheid voor ons beslist, dan houden we ons daaraan”, zegt voorzitter Hans Nipshagen. Zolang dat niet het geval is, gaat het bestuur stug door met de voorbereidingen. “Hekwerk en vuurwerk worden dus gewoon besteld. De vergunningaanvraag stellen we wel uit tot 21 juni, dat is het laatste moment waarop het kan.”