Een moment…

Purmerend annuleert

Het bestuur van Stichting Harddraverij Prins Bernard heeft in overleg met de gemeente Purmerend besloten de kortebaan op donderdag 10 september niet te laten plaatsvinden. Daarmee is de 148e editie van deze kortebaandraverij voor 2020 definitief van de baan. De afgelasting is volgens het bestuur een onvermijdelijk gevolg van de coronacrisis.

De organisatie geeft aan het ongepast te vinden om in de huidige situatie de ondernemers, die zelf zwaar getroffen zijn door de crisis, te vragen om hun toegezegde sponsorbijdragen. Daarnaast acht het bestuur het onwaarschijnlijk dat de overheidsmaatregelen vanwege de corona-uitbraak in september al zullen zijn opgeheven. Met name de 1,5 meter-afspraak voor “social distancing” –een regeling waar het bestuur voor 100% achter zegt te staan– maakt het onmogelijk om een evenement als de jaarlijkse harddraverij te organiseren, omdat deze juist heel veel publiek trekt.

Ook meldt de Stichting Harddraverij Prins Bernard vroegtijdig afspraken te moeten maken met partners en leveranciers, wat door de huidige overheidsmaatregelen en de te verwachte verlenging van maatregelen niet mogelijk is. “Het doet ons pijn om de harddraverij voor dit jaar te annuleren, maar de gezondheid van ons allen is op het ogenblik het belangrijkst. Wij wensen u allen veel gezondheid en sterkte toe in deze bijzondere tijd,” aldus het bestuur in een persbericht dat besluit met een speciale wens richting de door de crisis getroffen sponsoren, hun werknemers en familieleden: “Wij denken in deze zware tijd aan jullie! Wij hopen dat de situatie zich snel enigszins normaliseert zodat de normale bedrijfsvoering weer kan worden opgepakt en er weer naar de toekomst kan worden gekeken.”