Een moment…

Venhuizen vervalt eveneens

De kortebaandraverij in Venhuizen is de volgende in het rijtje annuleringen door de coronacrisis. De draverij stond gepland één dag na de huidige deadline. Er zijn te veel onzekerheden of de draverij op 2 juni wel of niet kan doorgaan, en de organisatie kan het risico niet nemen de hele trein in beweging te zetten met het risico op het laatste moment alsnog te moeten afgelasten. Daarom is de knoop nu doorgehakt.

Het is een moeilijk besluit geweest voor het bestuur in Venhuizen. Vorig jaar werd voor het eerst succesvol gekoerst op de nieuwe locatie aan de Kerkweg en er werd al met enthousiasme uitgekeken naar de 60-jarige editie met een mooi programma i.s.m. de horeca-exploitant. “Het is niet anders en gaan ons richten op de 60+ editie in 2021,” aldus voorzitter Kees Komen.

Foto: Alle reden tot optimisme voor het bestuur, vorig jaar, hier met links burgemeester Michiel Pijl van de gemeente Drechterland, waar Venhuizen onderdeel van uitmaakt. @Maartje Brakenhoff