Een moment…

Wognum volgende slachtoffer coronacrisis

Met het verbod op alle evenementen tot 1 juni is de kortebaandraverij van Wognum (22-05) het volgende slachtoffer van de coronacrisis. De organisatie stond al voor het duivelse dilemma om sponsors te benaderen in een tijd dat die waarschijnlijk al genoeg zorgen aan hun hoofd hebben, en maakt zich ook zorgen over de beschikbare paarden: de vraag is immers wat eigenaren en trainers doen in deze periode, waarin alle koersen in Nederland en de omringende landen zijn stilgelegd. Houden ze paarden in training of gaan de dieren op rust? Of worden er misschien zelfs paarden verkocht? Vast staat dat de crisis ook de draf- en rensport keihard treft. Onze deelnemers zijn professionals: mét paarden maar zónder koersen is geen brood te verdienen. Voorlopig kunnen we alle betrokkenen alleen maar gezondheid en sterkte wensen.

Foto: Ronny Brandt won in 2019 voor Stal De Groninger in Wognum. Kan deze kortebaner van het jaar in 2020 nog in actie komen? (@Maartje Brakenhoff)