Een moment…

Assendelft en Zwanenburg afgelast

De coronacrisis ontwricht inmiddels behalve het openbare leven in de hele wereld ook vrijwel alle denkbare evenementen. Zelfs de prestigieuze Formule 1, het Songfestival, het Britse muziekfestival Glastonbury, de Koningsspelen, het EK Voetbal en straks misschien zelfs de Olympische Spelen ontkomen er niet aan. Er worden tot nader order ook op de langebaan vrijwel nergens meer paardenkoersen verreden en inmiddels is het onvermijdelijk dat ook het kortebaanseizoen ernstig getroffen zal worden. De eerste afgelastingen worden gemeld.

Dit weekend is duidelijk geworden dat Assendelft (09-05) en Zwanenburg (13-06) onder de huidige omstandigheden geen mogelijkheden zien op de geplande datum hun kortebaan te organiseren. De besturen hebben ertoe besloten, ongeacht de vraag of de geldende maatregelen op afzienbare termijn versoepeld kunnen worden, onder meer omdat ook de meeste trouwe sponsors door de extreme omstandigheden worden getroffen.