Een moment…

Enkhuizer Harddraverij aan tafel bij ‘Tijd voor Max’

Het tv-programma ‘Tijd voor Max’ was de hele week van 16 tot 20 september op locatie in Enkhuizen. Vanzelfsprekend ging donderdag 19 september de aandacht uit naar de kortebaandraverij die op een steenworp afstand van de uitzendlocatie werd verreden. Mark Veen, voorzitter van de harddraverijvereniging, en bestuurslid Rob Feller, zaten aan tafel voor een toelichting op de Enkhuizer traditie die teruggaat tot 1906. Ook de dreigende gevolgen van de nieuwe wetgeving op de Kansspelbelasting kwamen ter sprake.

Omdat de draverij tijdens de live-uitzending in volle gang was, zaten Mark en Rob meteen in het begin van de uitzending. Naast hun tv-optreden hadden ze immers nog meer belangrijke taken op de dag die, volgens Mark Veen, in Enkhuizen belangrijker is dan Prinsjesdag. De uitzending is terug te kijken via de website van Tijd voor Max (vanaf 1 min 28 sec.).