Een moment…
Voorschoten geannuleerd.

Kortebaan Voorschoten geannuleerd

Het kon dit seizoen tot nog toe niet op met het weer op de kortebaan. Geen druppel regen tijdens de eerste 12 draverijen van het seizoen. Toch is het weer nu spelbreker: wegens de aanhoudende en naar verwachting juist tegen het weekend piekende hitte heeft de Stichting Paardensport Voorschoten spijtig genoeg moeten besluiten de kortebaandraverij van vrijdag 27 juli te annuleren. In 2014 werd de kortebaan van Voorschoten ook al eens het slachtoffer van weersomstandigheden, toen omdat het water met bakken naar beneden kwam. Afgelasting vanwege de hitte is het andere uiterste. Het bestuur heeft, in samenspraak met de gemeente, NDR en de Kortebaanbond, deze moeilijke beslissing genomen met oog voor het welzijn van de paarden. Bij temperaturen boven de 30°C wordt het algemeen niet meer verantwoord geacht de dieren de hevige inspanningen te laten leveren die kenmerkend zijn voor de sprintkoersen op de kortebaan. Het is nog niet bekend of de kortebaandraverij op een later tijdstip alsnog zal worden verreden. Zie ook Kortebaandraverijen.nl

foto @Maartje Brakenhoff