Een moment…

Doc Holiday Nederlands Kampioen in Middenbeemster

Op de Rijperweg in Middenbeemster heeft Doc Holiday, de ijzersterke ruin van Stal Meiden van Assum, zich donderdag 30 augustus tot Nederlands Kampioen gekroond. Gereden door Manon Pools –vaste rijdster Bo Sprengers had andere verplichtingen– domineerde Doc Holiday de koers en was dan ook de terechte winnaar. Omdat Manon Pools met Hero Baldwin, uit de eigen stal, ook tot de finale doordrong moest zij de keuze maken welk paard zij in de finale zou rijden. Zij koos voor Doc, haar vader Aad Pools reed de door hemzelf getrainde Hero Baldwin, maar kon daarmee geen vuist maken tegen de nieuwe Nederlands Kampioen.

Doc Holiday won eerder dit seizoen de kortebaan op het gras van Duindigt (met Manon Pools) én dat van Stompwijk (met Bo Sprengers). Bij iedere kortebaandeelname liep Doc Holiday dit seizoen nog dik in de prijzen: zo was er een vierde plaats op Schiermonnikoog (ook op gras), en een tweede plaats in Beverwijk (op klinkers). Met de eerste prijs in Middenbeemster, in het op winsom samengestelde deelnemersveld met vrijwel alle kortebaantoppers aan de start, kan het jaar voor trainster Natasja Sprengers eigenlijk al niet meer stuk.

(foto: Maartje Brakenhoff)