Een moment…

Afscheid 16-voudig kortebaanwinnaar Viva’s Limburgia

Op de kortebaan waar hij in 2008 debuteerde nam hij op zaterdag 5 mei 2018 afscheid. Het bestuur van Assendelft werkte graag mee aan een glorieus pensioenfeest voor Viva’s Limburgia. De ruin groeide uit tot een ware legende op de kortebaan, met 16 overwinningen, waaronder een keer zelfs 5 overwinningen op rij. Pikeur Manon Pools die 14 van de 16 overwinningen op de sulky zat, luidde haar lievelingspaard met een hartverwarmende toespraak uit en maakte, onder commentaar van baanspeaker Rogier den Dekker en o.a. het ‘We are the Champions’ een ereronde langs het enthousiaste publiek. Viva’s Limburgia was voor de gelegenheid gehuld met een sierdeken in de kleuren van stal Pools, aangeboden door de Kortebaanbond als dank voor tien jaar lang en 544 ritten drafsport van de zuiverste plank. Kortebaandraverijen.nl schreef al een prachtig stuk over Manon en haar kortebaankanon, en legde het afscheid van Viva’s ook op video vast. Voor wie het kippenvel even wil voelen.