Een moment…
kbb-tekent-contract-runnerz

Runnerz en Kortebaanbond tekenen nieuw contract

Sportech Racing –Runnerz voor de wedders– heeft in 2017 opnieuw voor vijf jaar vergunning gekregen voor het aanbieden van weddenschappen op paardenrennen en harddraverijen. Met ingang van het kortebaanseizoen 2018 heeft de Kortebaanbond namens haar leden met Runnerz een nieuw vijfjarig contract afgesloten, waarmee de afdrachten uit de totalisatoropbrengst ten goede worden gebracht aan de kortebaansport. De afspraken zijn voor de kortebaanorganisaties gunstiger dan voorheen, met name doordat de verschillen in afdracht tussen het spel ‘op de baan’ en online afgesloten weddenschappen zijn weggenomen. Het maakt voor de organisatie nu niet meer uit wáár de wedders hun spelinzet doen: de vergoeding is een vastgesteld percentage van het brutospelresultaat, aangevuld met een afdracht van 2,5% die op grond van artikel B.1 van de totalisatorvergunning wordt uitgekeerd ten bate van de sport. Uitbetalingen aan de kortebaanorganisaties worden met ingang van 2018 gecoördineerd door de Kortebaanbond.

Het is mogelijk dat het contract voor het einde van de looptijd wordt doorkruist door nieuwe wetgeving m.b.t. het Wedden op Afstand en/of de Kansspelbelasting. Het risico bestaat dat deze nieuwe wetgeving ernstig inbreuk zal doen op de inkomsten die de paardensport nu nog uit de totalisator genereert, waardoor het unieke Kortebaancircuit –evenals de brede draf- en rensport– voor grote financiële uitdagingen kan komen te staan.

Foto: Directeur Paul Klomp van Sportech Racing en Vice-voorzitter Bas Kuntz van de Kortebaanbond tekenen het contract voor 2018 t/m 30-06-2022.