Een moment…
Henriëtte Roland Holstweg, Zuiderpark Den Haag (foto: Google)

Kortebaan Den Haag geannuleerd

De kortebaandraverij in het Haagse Zuiderpark, waar zo reikhalzend naar werd uitgekeken, gaat in 2017 nog niet door. Kort nadat de baankeuring naar tevredenheid was uitgevoerd en een 275-meterbaan was uitgezet is in samenspraak tussen de Stichting NDR en Runnerz de conclusie getrokken dat het evenement tóch geen doorgang kan vinden. Reden: de gemeente, die de draverij zelf zou financieren wil geen totalisator toestaan. NDR Manager Cees Pluimgraaff, initiatiefnemer van de Zuiderpark-kortebaan, licht dit toe op Kortebaandraverijen.nl: “Wedden op een kortebaan hoort erbij zoals het Zuiderpark bij Den Haag. Zonder totalisator geen kortebaan.”

Het bestuur van de Kortebaanbond betreurt de annulering uiteraard, maar is in het proces nauw betrokken en sluit zich aan bij de beweegredenen en conclusie van NDR en Runnerz. De Kortebaanbond spreekt haar dank uit aan de besturen van Nootdorp en De Lier die onmiddellijk klaarstonden om de organisatie in Den Haag te ondersteunen, en aan Jaap Poelstra, Aad Pools en Manus Bouwhuis die voor de baankeuring al naar het Zuiderpark afreisden.