Een moment…

Vierde op rij voor Candy Blue Chip in Medemblik

Op de historische Nieuwstraat in Medemblik heeft Candy Blue Chip, gereden door Mats Wester, de 181e editie van de kortebaandraverij gewonnen. De hegemonie van de 6-jarige merrie van Stal De Groningers is ongekend: vier deelnames op rij (Bemmel, Heemskerk, Purmerend en Medemblik) resulteerden allemaal in een overwinning. Het was nota bene de 6e kortebaanwinst voor Candy dit jaar. Na prolongatie van de titel van Nederlands Kampioen in Purmerend, lijdt het dan ook geen twijfel dat Candy de vorig jaar nipt gemiste eretitel ‘Kortebaner van het Jaar’ in 2023 zonder concurrentie in de wacht gaat slepen. Bij al die overmacht zouden we bijna vergeten te melden dat Jet Bianco met Caroline Aalbers 2e werd, Lois Lane en John Dekker 3e, en Bankrobber met Lindsey Pegram 4e. Wel betekent deze klinkende overwinning dat Candy Blue Chip de winsomgrens van € 30.000 heeft gepasseerd en de rest van het seizoen dus, mét leerling pikeur, een starthandicap van 5 meter opgelegd krijgt.

De uitslag en het ritverloop vindt u bovenaan de pagina met alle info en statistieken van Medemblik. Actuele informatie over het evenement is te vinden op de website van Harddraverijvereniging Prins Hendrik in Medemblik.

Foto: Maartje Brakenhoff.