Een moment…

Candy Blue Chip en Jim Veldman winnen Heemskerk 2023

Donderdag 7 september startten 24 paarden op de Marquettelaan in Heemskerk. Topfavoriet Candy Blue Chip maakte voor Stal De Groningers de belofte waar met leerling-pikeur Jim Veldman op de sulky. Op de overwinning was niets af te dingen, want Candy Blue Chip rekende met af met louter ijzersterke tegenstanders. In de eerste omloop versloeg zij Hampshire F Boko (nr. 2 in het klassement Kortebaanpaard van het Jaar), in de tweede omloop moest titelverdediger Hero Baldwin eraan geloven, gevolgd door Karina Alki in de derde en stalgenoot The Natural met kampioen-pikeur Rick Wester in de vierde omloop. In de finale sleepte de razendsnelle Kelsa Europoort nog een kamprit uit het vuur maar ook de winnaar van Santpoort 2023 moest haar meerdere erkennen in de ontketende 6-jarige merrie van Stal De Groningers. De totalisatoromzet overtrof het Heemskerkse record met 12,7%: de teller stond op maar liefst € 104.492,50. Meer informatie over het evenement op de website van de Harddraverijvereniging Heemskerk.

Foto: Maartje Brakenhoff