Een moment…

Kelsa Europoort en Manon Pools winnen Santpoort

Donderdag 3 augustus 2023 zag een kolkende mensenmassa op de Hoofdstraat Manon Pools met Kelsa Europoort voor eigenaar J.A. Dijkxhoorn de kortebaandraverij van Santpoort winnen. In de finale won de combinatie van Mats Wester met Enzo Viva van Stal de Groningers. Deze combinatie, die met 5 meter ontheffing mocht starten, was al zijn tegenstanders te snel af geweest maar kwam in de finale tekort tegen de oud-Nederlands kampioen uit de stal van Bryan Vader. De strijd om de derde en vierde plaats werd beslecht in het voordeel van Cotton Eye Joe, gereden door Frans van der Blonk, die Hero Baldwin en Aad Pools versloeg. De totalisatoromzet in Santpoort is historisch hoog maar brak dit keer door de magische grens van anderhalve ton! Het record uit 2019 werd met bijna 10 mille overschreden: er werd voor € 157.387,00 aan weddenschappen afgesloten. De officiële uitslag, het rittenverloop en de statistieken vindt u hier.

Foto: Maartje Brakenhoff.