Een moment…

Goah d’Isere en Aad Pools winnen KB Egmond a/d Hoef

Goah d’Isere en Aad Pools hebben op donderdag 6 juli 2023 voor Stal Schagen de Kortebaan van Warmond gewonnen. In de finale versloeg de combinatie Cotton Eye Joe met Frans van der Blonk. De overwinning van Aad Pools was bijzonder: de bijna 75-jarige ‘Mr. Kortebaan’ had sinds 2016 geen kortebaan meer gewonnen, niet in de laatste plaats omdat hij als trainer de meeste ritten aan zijn dochter Manon heeft gegund. Met deze prestatie neemt Aad weer een voorsprong van één overwinning op zijn jongere broer Ruud (70). Aad is all-time koploper met in totaal nu 143 kortebaanoverwinningen. Voor Ruud staat de teller op 142 en beide mannen zijn nog volop actief, dus de eindstand staat nog lang niet vast. Lindsey Pegram legde in Egmond beslag op de derde plaats met Jocke Cane. Lois Lane en John Dekker eindigden als vierde. De vijfde plek was voor Gufo Greenwood met Kees Zijp. Volg de link voor de startlijst, uitslag en ritverloop plus overige statistieken van de KB Egmond sinds 2006.

Foto: Maartje Brakenhoff.