Een moment…

Woensdag 21-07: kortebaan op het gras van Emmeloord

Een reguliere grasbaankoers met publiek op woensdag 21 juli zat er, door de coronamaatregelen, helaas niet in. Het bestuur van Emmeloord kon dan ook niet anders dan annuleren. De Kortebaanbond had zich al, tandenknarsend, verzoend met het idee dat er mogelijk enkele keren zonder publiek ‘gekortebaand’ zou moeten worden. Na de ambitieuze aankondiging van zes alternatieve kortebanen op Duindigt (5x) en Emmeloord (1x) moesten helaas al snel weer drie edities worden geschrapt omdat deze op Duindigt niet in de agenda pasten. Onder het motto “beter zonder publiek dan zonder paarden” is het bondsbestuur direct in het gat gesprongen.

Met de geweldige medewerking van het bestuur van Emmeloord was de beslissing snel gemaakt en zo vermeldt de kalender nu weer vier alternatieve kortebanen. En zo valt woensdagmiddag om 16.00 uur de eerste start op het gras van de 62 jaar oude drafbaan aan de Sportlaan in Emmeloord. Publiek mag niet komen kijken, maar kan de hele koers volgen via de livestream van BES Event Service (hier is tot die tijd nog de hele koers van Duindigt van donderdag 15-07 terug te kijken).

De vooraangifte voor deze koers, gedoteerd met € 4.100 prijzengeld (waarvan € 2.000 voor de winnaar), vindt een dag later dan gebruikelijk plaats: op dinsdagochtend, de dag voor de koers. Dit hangt samen met de bezetting op het bureau Sport van de Stichting NDR, dat dinsdag nog graag ruimte maakt voor de ingelaste kortebaan. Liefhebbers zullen dus even moeten wachten op de deelnemerslijst, om hun spelstrategie te bepalen.

Weddenschappen kunnen worden gespeeld bij alle gebruikelijke ZEturf-verkooppunten, maar uiteraard niet op de baan zelf. Wie geen verkooppunt in de buurt heeft, kan eenvoudig meedoen via de website van ZEturf. Ga naar zeturf.nl en log in om te spelen. Wie zijn Runnerz-account nog niet heeft omgezet naar ZEturf, kan dat hier in een handomdraai regelen met de ‘wachtwoord-vergeten’-functie. Er staat ook een uitlegvideo op deze pagina. Wie er niet uitkomt, of zijn gebruikersnaam is vergeten, kan terecht bij de klantenservice van ZEturf op 070 33 80 365 of via social media.

Het programma van de koers komt hier dinsdag, zodra het beschikbaar is, in een printbare versie beschikbaar. De live-stream kan, behalve via de BES-website, ook worden gevolgd via Kortebaandraverijen.nl en zeturf.nl.

Info voor deelnemers: op Emmeloord zal de 1,5m-maatregel worden gehanteerd. Een PCR-test is niét nodig.