Een moment…

1 maart ‘Dag van de Fokkerij’ op Drafcentrum Alkmaar

De drafsport staat voor grote uitdagingen, dat is algemeen bekend. Vast staat dat alle takken van de sport elkaar nodig hebben voor een gezonde toekomst. De Kortebaanbond heeft in deze overtuiging afgelopen jaar het ledenbesluit om fokpremies te gaan uitkeren in de praktijk gebracht. In dit licht nodigen wij u van harte uit voor “DE DAG VAN DE FOKKERIJ 2020”, georganiseerd door de Stichting Exploitatie Drafcentrum Alkmaar (SEDA) en de Fokkersvereniging, op zondag 1 maart a.s. Thema van de dag is ‘Het fokken van dravers in Nederland heeft weer toekomst!’. Frans Jansen, secretaris van de Kortebaanbond, is een van de sprekers tijdens het interessante ochtendprogramma.

De Kortebaanbond geeft actieve ondersteuning aan de themadag in Alkmaar omdat de fokkerij een cruciale factor is voor de toekomst van óók de kortebanen. Het programma ziet er als volgt uit:

TIJDTHEMA/PRESENTATIESPREKERORGANISATIE
09:30uOntvangst met koffie en thee
10:00uOpeningHans HuibertsVoorzitter Fokkersvereniging
10:15uStrategisch plan SEDARobin GoudsblomSEDA/Drafcentrum Alkmaar
10:30uWedmarktBert van DooyeweerdRunnerz/ZEturf
10:45uPositieve ontwikkelingenSytske de VriesDrafbaan Groningen
11:00uPassie van een fokkerArie van BellenFokker Lobell paarden
11:15uEuropese topbaanRalf DekkerVictoria Park Wolvega
11:30uKortebanen breken omzetrecords en toekomstige fokpremieFrans JansenBestuur Kortebaanbond
11:45uGezamenlijke lunch
12:00uPresentatie jaarlingen
12:30uStart kwalificatie en koersen
Na 2e koersLive hengstenshow deel I
Na 4e koersLive hengstenshow deel II

Het is belangrijk dat er weer veel positieve geluiden te melden zijn in de drafwereld! Hopelijk herstelt dit ook het vertrouwen in de fokkerij. Fokkers en Hengstenhouders investeren veel geld en energie in hun passie, en zijn daarmee van levensbelang voor onze sector. Daarom zou het geweldig zijn als ook kortebaanbestuurders zich laten zien op deze dag vol ambitie. Kijk op de site van Drafcentrum Alkmaar voor meer informatie. Deelname kost €25 incl. toegang voor de koersmeeting, koffie, thee en de lunch!

Foto: Calistokingsdeep was het meest succesvolle Nederlands gefokte paard van 2019. @Maartje Brakenhoff