Een moment…

Mogelijk in 2020 weer een kortebaandraverij in Hoorn

Er wordt in Hoorn met vereende krachten aan gewerkt om de kortebaandraverij na zestien jaar te laten terugkeren op de Gedempte Turfhaven. De initatiefnemeners zijn Johan Ramkema, Maureen Wiers, Laura Smits en Robbert Huisman. De wens is om de traditie geheel in ere te herstellen, met de start bij Onder de Boompjes en de finish voor de Keizerskroon. De Stichting NDR, de Kortebaanbond en gerenommeerde drafsportprofessionals als Caroline Aalbers, Cees Hetteling en Aad Pools hebben het parkoers meermalen bezocht om over de haalbaarheid te kunnen adviseren. Dat er nog het nodige moet gebeuren is wel duidelijk.

De verkeersplateaus op de Gedempte Turfhaven vormen een te groot obstakel voor de paarden om de draf te behouden. De organisatie hoopt met de gemeente een oplossing te vinden door de hellingshoek van de plateaus wat te verkleinen, zodat er veilig gedraafd kan worden. De gemeente Hoorn staat positief tegenover de plannen en onderzoekt de voorgestelde mogelijkheden.