Een moment…

Maliebaandag Utrecht op 7 oktober

Ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van de Diergeneeskunde Studenten Kring wordt op 7 oktober de Utrechtse Maliebaan omgetoverd in een drafbaan. Dit vijfjaarlijkse evenement brengt het kortebaancircus naar een werkelijk unieke stadslocatie in Utrecht. De faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht organiseert ook eens in de vijf jaar een kortebaandraverij op de Yalelaan, in De Uithof: die staat in het teken van de Dag van het Aangespannen Paard en vond voor het laatst plaats in 2016. Dit jaar, bijna aan het eind van het seizoen, vindt de ‘DSK’-editie plaats –als hoofdattractie van de Maliebaandag– die eerder in 2002, 2007 en 2012 werd verreden. Winnaars waren respectievelijk Jolanda van Strien met Millions Ahead, Wim van der Mespel met Une de Pink en John Dekker met Nottedestate Rex.

Rond de kortebaandraverij worden verschillende andere activiteiten georganiseerd, waaronder een knuffeldierenziekenhuis, een ouderwetse kegelbaan en een kleurplatenwedstrijd. Uiteraard kan er –zoals bij elke kortebaan– geld ingezet worden op de winnende paarden want de totalisator is eveneens van de partij. Het hele evenement duurt van 12.00 uur tot 18.00 uur en is gratis te bezoeken. Hopelijk mag de organisatie in Utrecht rekenen op een grote belangstelling van trainers en eigenaren in het kortebaancircuit.