Een moment…

Donderdag 26 september: KB Lisse

Deelnemers en officials moeten zich vanuit Roden altijd haasten om de volgende dag weer in het Zuid-Hollandse Lisse op de baan te verschijnen. Dat lukt altijd prima, want Lisse is niet voor niets een geliefde kortebaan onder zowel deelnemers als publiek. Het was in 2023 groot feest want de koers werd beslist in een werkelijk adembenemende finale tussen Caroline Aalbers met Medusa J en Aad Pools met Hampshire F Boko. De laatste pakte in de kamprit nét voor de finish de overwinning: volgens velen een van de mooiste finaleritten van het jaar. Ook de omzet was gedenkwaardig, want met € 87.578,50 ging de totalisator maar liefst 12 mille voorbij het record van het jaar ervoor.

De Harddraverijvereniging Lisse & Omstreken organiseert jaarlijks een feestweek met
90 evenementen, waaronder de grootste kermis van de Bollenstreek en de kortebaandraverij op donderdag. Dit jaar duurt het feest van 19 tot en met 26 september, en die laatste is de dag van de kortebaan.

Zodra de startlijst met de deelnemers bekend is, kunt u deze vinden op de pagina van Lisse (de afbeelding boven dit bericht wordt ververst zodra het programma gepubliceerd is). Zo spoedig daarna vindt u op dezelfde pagina ook een doorverwijzing naar de voorbeschouwing van deze kortebaandraverij.