Een moment…

Lindsey Pegram en Fuji Mountain winnen Medemblik

Op de historische Nieuwstraat heeft Lindsey Pegram eindelijk haar eerste kortebaanoverwinning van 2024 in de wacht gesleept. Met de talentvolle vierjarige Fuji Mountain was ze er al twee keer dichtbij: een tweede plaats in De Lier en een vierde plaats bij het NK in Voorschoten, maar in Medemblik was het dan toch raak. Voor eigenaar Piet Siderius en trainer Appie Bosscha ook een mooi succes, nadat zij in Middenbeemster met Hill Torp voor het laatst de eerste prijs binnenhaalden.

In de finale werden Epoque en Mats Wester overigens in één rit verslagen, omdat Epoque zichzelf blesseerde en op advies van de dierenarts werd teruggetrokken. De strijd om het brons was kort daarvoor ook in het voordeel van een vierjarig paard beslecht. Frans van der Blonk bond met Nance BB een van de favorieten, Medusa J met Caroline Aalbers, aan zijn zegekar.

Medemblik schreef vorig jaar al geschiedenis met een enorme sprong te maken op de totalisator-ranglijst. De toen genoteerde € 63.123,50 was een klinkend lokaal omzetrecord, maar daar deed het publiek in Medemblik nog eens een fikse schep bovenop. De teller stopte op € 82.665, waarmee de jaaromzet van de kortebanen al na 22 draverijen door de magische grens van € 1 miljoen brak.

De uitslag vindt u op de pagina van Medemblik.