Een moment…

Tara Mirchi ontketend: Manon Pools wint Heemskerk

Met Krista Timmer, Finn Verkaik, Rick Wester en Manon Pools –allemaal wonend in Heemskerk– aan de start was er een grote kans dat de massale menigte op de Marquettelaan in het dorp een ’thuiswinnaar’ kon toejuichen. Dat gebeurde ook, maar de winnaar was desondanks een geweldige verrassing. Tara Mirchi, paard van de Stichting Liefhebbers Kortebaan Stompwijk, vertrok tegen € 17,60 en bovendien op 295 meter omdat 5-jarige zich in drie eerder kortebaanstarts niet in de prijzen wist te lopen. In Heemskerk ontpopte zij zich als een echte reuzendoder: Hampshire F Boko, Southwind Raptor, Hill Torp en Jori Boko delfden allemaal het onderspit tegen deze prachtige zwarte merrie. Daarmee was het, net als in 2018 en 2022, Manon Pools die de thuisoverwinning opeiste.

In de derde omloop won Lindsey Pegram met Hill Torp verrassend en sterk van Rick Wester en Jori Boko. Dankzij bijloting kreeg Jori Boko een welverdiende tweede kans. Door in de vierde omloop de (herboren ogende) Hequejuela, met John Dekker op de sulky, te verslaan kon Rick toch meedoen voor de hoofdprijs. Die bleek echter net niet binnen bereik. Hequejuela werd derde, Hill Torp vierde.

De draverijkoorts was weer groot in Heemskerk. De totalisatoromzet stokte nét onder de € 110.000 (op € 109.522,50 om precies te zijn). De draverij gold als startschot van het 100-jarig bestaan in 2025. Hoe het dan een nog groter feest moet worden is moeilijk in te schatten. Een werkelijk ondoordringbare mensenmenigte was getuige van de draverij (zie hier de fotoreportage van Rodi Media).

De uitslag is te vinden op de pagina van Heemskerk. Meer informatie over het evenement op de website van Harddraverijvereniging Heemskerk.