Een moment…

Cotton Eye Joe draaft het dak eraf in Assendelft

Later in de kalender geeft geen garantie op mooi weer. Halverwege de eerste omloop brak een onbarmhartig regenfront los in Assendelft, dat er zelfs toe leidde dat in de ‘Assendelftbocht’ droog zand moet worden bijgestort om de baan voor de rest van de wedstrijd weer veilig begaanbaar te maken. Het zorgde voor vertraging en veel extra werk voor de organisatie, maar gelukkig bleef het daarna droog. En als klap op de vuurpijl draafde de lokale held van Stal Assendelft, Cotton Eye Joe met Frans van der Blonk, het dak eraf in een spetterende finale. Tegenstander Dia A Baers, een nieuwe troef van Stal De Groningers, reed met Rick Wester toch verrassend sterk naar een tweede plaats.

In de troostfinale ging het tussen Jet Bianco met John Dekker en Nevio Boko met Ruud Pools. De laatste kwam ondanks een 5 meter voorgift te kort om Jet Bianco te bedwingen.

Op de eigen pagina van Assendelft verschijnt de officiële uitslag met het rittenverloop zodra deze door de wedstrijdsecretaris zijn opgesteld.

Foto: de finale werd beslist in een kamprit, waarbij Cotton Eye Joe zich in de buitenbocht niet meer liet verrassen door Dia A Baers. Het publiek ontplofte.