Een moment…

Candy Blue Chip en Mats Wester winnen Bemmel 2023

Dinsdag 15 augustus 2023 heeft Candy Blue Chip, gereden door Mats Wester, de Buitenzorg Kortebaandraverij op de Teselaar in Bemmel gewonnen. Daarmee behaalde de als favoriet gestarte merrie haar derde overwinning dit seizoen, én prolongeerde ze haar titel in Bemmel waar ze vorig jaar ook de beste was. Er kwamen helaas slechts 13 paarden aan de start (vooraangifte 14 paarden, één paar om veterinaire redenen teruggetrokken), maar daarvan hadden er wel 5 al een kortebaan gewonnen dit jaar. In de drukkende warmte in Bemmel was Candy Blue Chip tijdens de finale te sterk voor Leo GS met Caroline Aalbers. De strijd om de 3e en 4e plaats werd gewonnen door Hampshire F Boko met Aad Pools, die afrekende met de indrukwekkend presterende Floalts Cicciolina en Lindsey Pegram. De uitslag, ritverlopen en statistieken van Bemmel sinds 2009 vindt u hier (zodra beschikbaar). Omroep Lingewaard maakte een reportage met winnaar Mats Wester.

Foto: Maartje Brakenhoff