Een moment…

20 paarden aan de start in Enkhuizen

De winnaar van de kortebaan in Enkhuizen deelt tijdens de ereronde traditioneel chocoladerepen uit. Deze eer was in 2023 weggelegd voor leerling-pikeur Marco Spin, die super-ruin Southwind Raptor voor Bert de Boer naar de overwinning leidde. Luigi il Mano deed met John Dekker van zich spreken door knap tweede te worden, voor Bankrobber en Hero Baldwin. Ondanks een regenachtige dag wist Enkhuizen bovendien het lokale totalisatorrecord te breken… weliswaar met slechts € 7 maar het was toch een geweldig resultaat met € 30.292.

Van de top 4 van vorig jaar is er dit keer maar één paard bij en dat is Bankrobber, die maandag in Medemblik nog een uitstekende indruk maakte. Uit de stal van Appie Bosscha staan verder Hill Torp en Mozart Boko aan de start, beide gereden door Lindsey Pegram – winnares van Medemblik. Trainer Caroline Aalbers domineert het deelnemersveld met maar liefst 8 paarden. Daarvan is Cassiopea Font (met al 5 overwinningen dit seizoen) de absolute favoriet. Het was blijkbaar ook een hele toer om voor alle paarden rijders te vinden, maar ook die uitdaging is volbracht: naast Caroline zelf en John Dekker nemen voor Stal Aalbers ook Aad en Ruud Pools en Shirley van Hees plaats op de sulky. Onmiskenbare uitdager van favoriet Cassiopea Font is Jori Boko van Stal De Groningers, nog altijd leider in het klassement ‘Kortebaner van het Jaar’ dankzij 2 overwinningen, 4 tweede én 2 derde plaatsen. Rijder Rick Wester leidt met zijn vele ereplaatsen ook nog steeds in het klassement Kampioen Pikeur op de Kortebaan. Tot slot staat ook Indus Dragon er weer, na de verrassende uitschakeling in Medemblik (daar de topfavoriet bij de totalisator), om opnieuw op jacht te gaan naar een aansprekende prestatie.

De startlijst met de deelnemers kunt u deze vinden op de pagina van Enkhuizen, inmiddels aangevuld met de voorbeschouwing van Mathieu Hilgersom. .