Een moment…

Runnerz promotiemateriaal voor het verhogen van de omzet op uw kortebaan

De in 2018 gemaakte nieuwe afspraken tussen de Kortebaanbond en Runnerz hebben geleid tot een structureel gunstiger afrekening voor al onze leden. Na verrekening van 2,5% van de wedomzet ontvangt uw kortebaan ook nog eens 65% van het Bruto-Spelresultaat (BSR). De afdracht is gelijk, ongeacht waar de inzet wordt gedaan: op de baan, bij een verkooppunt of via internet. Ons gezamenlijk belang is uiteraard het wedden op paarden en daarmee de omzet verder te stimuleren. Dit is zeker tot 2021 (als de nieuwe Wet Kansspelbelasting in werking treedt, met onduidelijke maar in elk geval ongunstige gevolgen voor ons allen) een heel interessante en effectieve manier om extra inkomsten te genereren.

Het bestuur van de Kortebaanbond heeft samen met Runnerz een promotiecampagne ontwikkeld: al het materiaal hiervoor is geheel gefinancierd door Runnerz, en is bedoeld om u te helpen de wedomzet op uw kortebaan zo effectief mogelijk te stimuleren. Hieronder vindt u alle materiaal downloadklaar om in al uw uitingen te gebruiken.

De kortebaan zelf is het belangrijkste podium om het wedden op paarden te promoten. Runnerz heeft daarom dranghekdoeken en bouwhekdoeken laten maken, om ook op úw kortebaan het (online) wedden aan te moedigen. Dranghekken staan er genoeg langs de baan en zowel bij start als finish zijn er vast wel enkele bouwhekken vrij om ook daar Runnerz een podium te geven. Bert van Dooyeweerd, of een op uw baan aanwezige vertegenwoordiger, zal vroeg op de dag contact met uw organisatie opnemen om het ophangen en weer verwijderen van de doeken met u af te stemmen. Uw medewerking wordt zeer op prijs gesteld.

Runnerz heeft dranghek- en bouwhekdoeken gemaakt om de omzet op uw baan te verhogen.

N.B. Onderdeel van de campagne is de introductie van een nieuw spel, gebaseerd op Winscore: het Winscore Snelspel. Dit is speciaal ontwikkeld voor de eenmalige wedder die niet zo goed thuis is in de paarden die deelnemen aan de kortebaan. De Runnerz-computer kan voor deze wedder in één oogopslag een kansrijk Winscoreformulier invullen gebaseerd op ranking scores én wat andere wedders die dag spelen. Zo kan de relatieve leek dus meeprofiteren van de kennis en strategie van doorgewinterde wedders.

Materiaal om te gebruiken in uw programmafolder (of -boekje)

In bovenstaande map vindt u een advertentie (in 2 formaten) ter promotie van het Winscore-spel, die u kunt gebruiken in uw programmaboekje. Mocht de advertentie niet passen, kan uw drukker met behulp van de losse onderdelen (apart mapje) een aangepaste advertentie voor u opmaken.

Promotie van het online spel op uw LED-schermen

Als u gebruik maakt van LED-schermen langs de baan, kunt u die ook benutten om het spel op de totalisator te promoten. In bovenstaande map vindt u diverse (stilstaande) advertenties gericht op o.a. het aanmaken van een online wed-account (dit kunnen bezoekers aan de baan op hun mobiel doen), de voordelen van het online wedden en de promotie van het nieuwe Winscore Snelspel. Levert u deze bestanden aan bij de leverancier (bijv. BES) van uw LED-schermen met het verzoek deze roulerend over de dag te vertonen. De afbeeldingen hebben een resolutie van 1280×720, waarmee ze geschikt zijn voor vertoning op vrijwel alle LED-schermen.

Banners om het online wedden via Runnerz te promoten op uw website

Uw organisatie krijgt een vaste afdracht uit de wedomzet, ongeacht of die weddenschappen ‘offline’ (dus bij de kassa op de baan of elders) of ‘online’ (via internet) worden afgesloten. Voor bezoekers van uw website is het handig te weten dat zij zich van tevoren kunnen registreren op de site van Runnerz om daar ook hun weddenschappen af te sluiten. Wie daar voor het eerst een account aanmaakt krijgt daar bovendien €25 vrijspeltegoed.

In bovenstaande map vindt u banners van verschillende formaten, zodat er altijd wel een bij is die op uw website een plekje kan krijgen. Zorgt u dat de link onder de banner verwijst naar www.runnerz.nl/registreren zodat degene die erop klikt op die pagina terechtkomt.

Promotionele posts voor social media

Als u actief bent op Facebook, Instagram of Twitter, kunt u met een kleine inspanning een grote doelgroep bereiken en zo heel effectief het online wedden promoten. Om extra respons te genereren heeft Runnerz hiervoor promotionele posts ontworpen die u zó kunt opnemen, en waarbij de aspirant-wedder wordt aangesproken met een vrijspeltegoed van €25. Dat is natuurlijk een prachtige manier om de omzet op úw baan te verhogen! In bovenstaande map vindt u voor al deze social media-kanalen kant-en-klaar materiaal. Breng deze in de weken voorafgaand aan uw kortebaan tijdig bij uw bezoekers onder de aandacht!

Uitleg en voorbeelden Winscore inclusief het nieuwe Winscore Snelspel

Als u, bijvoorbeeld tijdens uw ledenvergadering of andere gelegenheid het Winscore-spel wilt uitleggen, vindt u in bovenstaande map enkele verhelderende afbeeldingen en een uitlegtekst. Zo wordt in één oogopslag duidelijk hoe een Winscore-formulier van € 2 (1 combinatie) eenvoudig kan worden uitgebreid naar € 4 (2 combinaties, ofwel 1 rit dubbel spelen), € 8, € 16 of € 32 (16 combinaties, ofwel 4 ritten dubbel spelen). Ook het Snelspel komt aan bod. Een mooi nieuw product dat kan helpen de omzet op uw baan te verhogen.

Promoot het online-spel door uw publiek tevoren (bijv.) per e-mail te informeren

U communiceert voorafgaand aan uw kortebaan met uw leden, sponsoren, vrijwilligers en het publiek dat massaal naar hét evenement van het jaar toekomt. Door in uw e-mail, of in de ledenkaarten die u verstuurt, of in uw persbericht, of op welke manier dan ook, te wijzen op de voordelen van het online wedden met de leuke bijkomstigheid van €25 vrijspeltegoed voor ieder nieuw account, kunt u de omzet van uw kortebaan een mooie boost geven. Gebruik zo nodig de uitleg uit bovenstaande map om de boodschap over te brengen.

De speciale Kortebaan-editie van de WedBeters-podcast van Runnerz

Runnerz heeft voorafgaand aan het Kortebaanseizoen 2019 een speciale Wedbeters-podcast opgenomen met diverse interessante wetenswaardigheden over de unieke kortebaandraverijen in ons land. Deelt u deze podcast met uw doelgroep, bijv. via uw website of via e-mails die u verzendt naar uw relaties.