Een moment…

Mats Wester wint met Epoque in Zwanenburg

Aan de start verschenen veelbelovende namen, waaronder Epoque, Cassiopea Font (winnaar van Hoofddorp), Kelsa Europoort en ook de winnaar van vorig jaar, Jet Bianco. Daarnaast bevonden zich een aantal vierjarigen onder de favorieten: Nevio Boko (winnaar van Wognum), Nikita Greenwood en debutant Fuji Mountain uit de stal van Piet Siderius en Appie Bosscha. Maar het was na een periode in de subtop toch weer eens Epoque die er met de winst vandoor ging. Een mooie overwinning voor Mats Wester op zijn broer Rick, die vanaf een 5 meter starthandicap met de 14-jarige Archange de Jiel met de tweede plek genoegen moest nemen.

Krista Timmer werd met Nikita Greenwood na een ijzersterke koers derde voor Été d’Ourville en (nogmaals) Mats Wester. Zwanenburg koerste voor het derde jaar op rij op de IJweg, in Park Zwanenburg, waar de kortebaan een echt festivalkarakter heeft. Zwanenburg koos er net als voorgaande edities voor de koers uit te schrijven voor maximaal 16 deelnemers. Na afloop van de draverij zette het feest zich in volle hevigheid voort.

Op de pagina van Zwanenburg vindt u de startlijst, voorbeschouwing, officiële uitslag en het ritverloop van de koers.